Chocolade & Zo

2016-05/chocolade-zo.jpgChocolade & Zo in Nijeveen is een enthousiaste onderneming van chocolatier en patissier Jeroen Kikkert.Zij verzorgen workshops  in de chocolaterie in "de oude melkfabriek" in Nijeveen voor kleine en grote groepen en voor jong en oud.

 

 

Wilt u iets leuks ondernemen met vrienden, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, familiefeest etc.
en u wilt actief aan de slag met elkaar dan kunt u bij Chocolade & Zo terecht voor een workshop.
De workshop staat garant voor een lekkere en leerzame tijd.

De volgende workshops worden gegeven:

Spuitchocolade

Het programma:

Uitleg over de historie en het ontstaan van chocolade.
Maken van een bonbonnière.
Op smaak en juiste dikte brengen van de chocolade.
Met behulp van een spuitzak spuiten van de chocolade in hapbare bonbons.
De chocolade naar wens versieren.
Chocolade laten uit harden.
Vullen van de bonbonnière met de zelf gemaakte chocolade, waarna deze feestelijk ingepakt kan worden.

Tijdens de workshop zullen er verschillende smaken en kleuren spuitchocolade worden gemaakt en verwerkt. Tussendoor mag er natuurlijk geproefd worden.
Na afloop mogen de gevulde bonbonnières natuurlijk mee naar huis.

Bonbons maken 1

Het programma:

Uitleg over de historie en het ontstaan van chocolade.
Maken van een bonbonnière.
Uitwerken van twee recepten in groepjes van twee personen. Dit kunnen recepten voor bonbons, truffels of chocolaatjes zijn.
In principe werkt ieder groepje met verschillende recepten, waardoor aan het eind van de workshop de hele tafel gevuld kan
worden met chocolade. Ook is het erg leuk om tussendoor bij elkaar te kijken, zodat er ook van elkaar geleerd kan worden.
Als alle bonbons, truffels en chocolaatjes klaar zijn, worden de bonbonnières gevuld en feestelijk ingepakt.

Tijdens deze workshop wordt er gewerkt met puur en melk chocolade. Tussendoor is er natuurlijk tijd om uitgebreid te proeven.
Na afloop mogen de gevulde bonbonnières vanzelfsprekend mee naar huis.

Bonbons maken 2

Deze workshop is een moeilijkheidsgraad hoger dan de workshop “bonbons maken 1”.
Voor deelname is het dan ook wenselijk dat u wat meer ervaring in de keuken of op
het gebied van chocolade heeft (u heeft bijvoorbeeld al eens een workshop chocolade gevolgd).

Het programma:

Uitleg over de historie, het ontstaan van chocolade, de verschillende gereedschappen en benodigdheden voor de workshop en het tempereren van chocolade.
Maken van een bonbonnière.
Uitwerken van twee recepten (de recepten zijn een moeilijkheidsgraad hoger dan de recepten van workshop 1) in groepjes van twee personen.
Dit kunnen recepten voor bonbons, truffels of chocolaatjes zijn. In principe werkt ieder groepje met verschillende recepten, waardoor aan het eind van de workshop de hele tafel gevuld kan worden met chocolade. Ook is het erg leuk om tussendoor bij elkaar te kijken, zodat er ook van elkaar geleerd kan worden.
Als alle bonbons, truffels en chocolaatjes klaar zijn, worden de bonbonnières gevuld en feestelijk ingepakt.

Na afloop mogen de gevulde bonbonnières vanzelfsprekend mee naar huis.

website: chocoladeenzo